Jeg lægger stor vægt på sund og spændende mad, så børnene bliver introduceret for en masse forskelligt.

Kostens sammensætning er af afgørende betydning for sundheden. Nogle af de kortsigtede konsekvenser af en forkert sammensat kost kan være huller i tænderne, koncentrationsbesvær, nedsat indlæringsevne og træthed. Mens langsigtede kostrelaterede sygdomme fx er kræft, hjerte-kar-sygdomme og sukkersyge.

Børn spiser en stor del af deres daglige kost i dagplejen og for nogle børns vedkommende op mod 80% af deres samlede daglige indtag. Det har derfor en væsentlig betydning, at børnene allerede i dagplejen tilbydes en sund og nærende kost, som dækker deres energi og øvrige næringsbehov.

Kost i dagplejen er dermed mere end blot at spise sig mæt. Jeg lægger vægt på pædagogikken og kulturen både før, under og efter selve måltidet og at børnene er med i processen. Således bliver måltidet et af højdepunkterne på dagen, som både jeg og børnene ser frem til.

Børnene vil være med i tilberedningen, serveringen, borddækningen og hvad der ellers hører til for at skabe nogle hyggelige rammer om hvert måltid. 

Igennem sund og varieret kost, bevægelse og leg er jeg med til at skabe rammerne for børnenes sundhed og trivsel i dagplejen.

Der serveres morgenmad hver dag, hvis man møder inden kl. 08.00.