God tid er en af de vigtige værdier i min dagpleje og det kommer i høj grad til udtryk i vores dagligdag.
 
 
Det betyder, at jeg tager god tid til at tage imod hvert enkelt barn hver dag.
Det gør jeg, fordi det er vigtigt for mig, at alle børnene får styrket deres selvværd ved at mærke, hvor glad jeg og de andre børn er for at se dem og fordi det er vigtigt for barnets dag og trivsel i dagplejen, at der er tid til at høre hvordan barnet har det til morgen.
 
Det betyder også, at det er helt ok at komme sent, for det er mere vigtigt at komme godt af sted hjemmefra end at skulle være i dagplejen inden en fastsat frist. Der skal være god tid til at hygge derhjemme de morgener, hvor der er mulighed for det.
 
Det betyder især, at jeg hele tiden prioriterer at bruge den tid, der skal til, for at børnene kan bruge de kompetencer de har og til at hjælpe dem med at udvikle nye kompetencer.
Det kommer fx til udtryk når vi skal ud at lege. Det tager nogle gange 5 minutter og nogle gange 20 minutter at få sit tøj på og blive klar til at komme ud.
Der skal nemlig være tid til at børnene får den kæmpe succesoplevelse det er, når det lykkes at få fødderne gennem buksebenet, når man har kæmpet med det rigtig længe. Det er så godt for selvværdet når børnene får oplevelsen af at klare tingene selv (med lidt hjælp selvfølgelig, hvis det er nødvendigt, men uden at snyde barnet for oplevelsen af at have klaret det selv).
Jeg er rigtig god til ikke at blive fristet til at gøre tingene for børnene. Jeg venter, vejleder og støtter barnet i selv at klare opgaven og så får jeg den kæmpe belønning, det er at se børnenes øjne stråle, når det lykkes for dem.
 
God tid betyder, at jeg prioriterer at putte børnene et ad gangen. Det er vigtigt for børnenes selvværd at mærke, at der er tid til nærvær og kærlig omsorg når de skal puttes. Det betyder at de trygt lægger sig til at sove og putningen bliver næsten ligeså dejlig og rar for barnet, som når I forældre selv putter jeres barn. 
 
Det betyder, at jeg hver dag bruger god tid til at sige farvel til hvert enkelt barn og hjælper dem med at fortælle mor eller far, hvad de har oplevet/lært i dag.
 
Og endelig så betyder det også, at der er rigtig god tid til knus og kram her i min dagpleje.